Jídelní lístek

Pondělí 8.12.2025
Polévka
Zeleninová s quinoou (A: 01,09)
Oběd 1
Pečené rybí fílé s bylinkami, vařené brambory, ovoce (A: 04)
Oběd 2
Fazolové lusky na smetaně, vejce, vařené brambory, ovoce (A: 01,03,07)

Úterý 9.12.2025
Polévka
Květáková (A: 09)
Oběd 1
Čínské vepřové Švej – žužu, dušená rýže (A: 01,06,09)
Oběd 2
Zeleninový karbenátek, vařené brambory, dip (A: 01,03,07,09)

Středa 10.12.2025
Polévka
Písmenková (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí soté s kukuřicí, bulgur (A: 01,07)
Oběd 2
Tarhoňa s pečenou zeleninou a sýrem feta

Čtvrtek 11.12.2025
Polévka
Brokolicová s krutony (A: 01,07)
Oběd 1
Vepřový perkelt, těstovina (A: 01)
Oběd 2
Játra na cibulce, vařené brambory (A: 01)

Pátek 12.12.2025
Polévka
Vývar se sýrovými nočky (A: 01,03,07,09)
Oběd 1
Smažené kuřecí stripsy, vařené brambory, salát (A: 01,03,07,10)
Oběd 2
Těstovinový salát se zeleninou a kuřecím masem, dresing (A: 01,07)

Pondělí 15.12.2025
Polévka
Kmínová s vejci (A: 03,09)
Oběd 1
Dušený špenát, vejce, vařené brambory (A: 01,03,07)
Oběd 2
Sojový guláš, pečivo (A: 01,06,09)

Úterý 16.12.2025
Polévka
Kapustová (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřová kotleta ve smetanové omáčce, dušená rýže (A: 01,07)
Oběd 2
Těstovinový salát s lososem a zeleninou, medovo-hořčičný dresing (A:01,04,07)

Středa 17.12.2025
Polévka
Frankfurtská (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí prsa na Ajvaru, vařené brambory (A: 01)
Oběd 2
Nudle s perníkovou posypkou, máslem a cukrem (A: 01,07)

Čtvrtek 18.12.2025
Polévka
Písmenková (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové v mrkvi, vařené brambory (A: 01)
Oběd 2
Chicci s pečenou dýní, růžičkovou kapustou, slaninou a parmezánem (A: 01,07)

Pátek 19.12.2025
Polévka
Jáhlová se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Mexický guláš, dušená rýže (A: 01,07)

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Značení alergenu je pouze informační požadavek.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.