Pondělí 8.9.2025
Polévka
Francouzská (A: 01,09)
Oběd 1
Čočka na kyselo, vejce, pečivo, ovoce (A: 01,03)
Oběd 2
Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou, dresing (A: 01,04,07)
Úterý 9.9.2025
Polévka
Zeleninová s pohankou (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové v kapustě, vařené brambory (A: 01)
Oběd 2
Játra na cibulce, dušená rýže (A: 01)
Středa 10.9.2025
Polévka
Česnečka s krutony (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí čína, dušená rýže
Oběd 2
Tarhoňa s pečenou zeleninou a sýrem Feta (A: 01,07)
Čtvrtek 11.9.2025
Polévka
Květáková (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové rizoto se zeleninou a sýrem, zeleninový bar (A: 01,07)
Oběd 2
Ovocné řezy, kompot (A: 01,07)
Pátek 12.9.2025
Polévka
Vývar s hráškem a rýží (A: 09)
Oběd 1
Rajská omáčka, sekaná, knedlík (A: 01,03,07)
Oběd 2
Vepřové na houbách, dušená rýže (A: 01)
Pondělí 15.9.2025
Polévka
Jáhlová se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Rybí filé na másle a bylinkách, vařené brambory, ovoce (A: 01,04,07)
Oběd 2
Dýňové kari s cizrnou, dušená rýže, ovoce (A: 01,07,09)
Úterý 16.9.2025
Polévka
Hrstková (A: 01,09)
Oběd 1
Barevné maso, dušená rýže (A: 01)
Oběd 2
Chalupářské šišky s uzeným masem, vařené brambory, zeleninový salát (A: 01,03,07)
Středa 17.9.2025
Polévka
Bramboračka (A: 01,09)
Oběd 1
Makový závin, kompot (A: 01,03,07)
Oběd 2
Bramborové noky se špenátem, smetanou a kuřecím masem (A: 01,07)
Čtvrtek 18.9.2025
Polévka
Polévka z hlávkového zelí a kořenové zeleniny (A: 01,09)
Oběd 1
Indické rizoto s mletým masem, luštěninou a sýrem (A: 01,07,09)
Oběd 2
Zapečená brokolice s bramborem a smetanou (A: 01,03,07)
Pátek 19.9.2025
Polévka
Selská (A: 01,09)
Oběd 1
Kuře na paprice, těstovina (A: 01,07)
Oběd 2
Řecký salát s řeckým sýrem a olivy, pečivo (A: 01,07)
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.