Pondělí 10.11.2025
Polévka
Jáhlová se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Čočka na kyselo, vařené vejce, chléb, ovoce (A: 01,03)
Úterý 11.11.2025
Polévka
Zeleninový vývar s těstovinovou rýží (A: 01,09)
Oběd 1
Hovězí rozlítaný španělský ptáček, dušená rýže (A: 03,09)
Středa 12.11.2025
Polévka
Zelňačka (A: 01,09)
Oběd 1
Kynuté knedlíky s jahodami, sypané tvarohem s cukrem (A: 01,07)
Čtvrtek 13.11.2025
Polévka
Hrstková (A: 01,09)
Oběd 1
Námořnické maso, těstovina (A: 01,03)
Pátek 14.11.2025
Polévka
Pórková se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové výpečky, zelí, bramborový knedlík (A: 01,07)
Pondělí 17.11.2025
STÁTNÍ SVÁTEK
Úterý 18.11.2025
Polévka
Vývar s kapáním (A: 01,03,09)
Oběd 1
Bramborový guláš, pečivo, ovoce (A: 01)
Oběd 2
Rybí kari se zeleninou, dušená rýže (A: 01,04)
Středa 19.11.2025
Polévka
Květáková (A: 09)
Oběd 1
Vepřový Stroganoff, barevná tarhoňa (A: 01)
Oběd 2
Starostova játra, dušená rýže (A: 09)
Čtvrtek 20.11.2025
Polévka
Čočková s krupicovými noky (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové rizoto se zeleninou a sýrem, salátový bar (A: 01,07)
Oběd 2
Zapečené brambory s brokolicí a sýrem, salátový bar (A: 01,03,07)
Pátek 21.11.2025
Polévka
Vývar s kapáním (A: 01,03,09)
Oběd 1
Kuře na paprice, těstovina (A: 01,07)
Oběd 2
Zeleninový salát s tuňákem a vejcem, pečivo (A: 01,03,04,07)
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.
