Pondělí 21.4.2025
VELIKONOCE
Úterý 22.4.2025
Polévka
Uzená s kroupami (A: 01,09)
Oběd 1
Hamburská vepřová pečeně, knedlík, ovoce (A: 01,07,09)
Oběd 2
Játra na cibulce, vařené brambory, ovoce (A: 01)
Středa 23.4.2025
Polévka
Polévka z červené čočky (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí maso na slanině, dušená rýže, salátový bar (A: 01)
Čtvrtek 24.4.2025
Polévka
Jarní s hráškem (A: 09)
Oběd 1
Krupičná kaše s kakaem (A: 01,07)
Oběd 2
Smetanové zapečené brambory s uzeným masem, kyselá okurka (A: 01,07)
Pátek 25.4.2025
Polévka
Zeleninová s jáhly (A: 01,09)
Oběd 1
Bramborový guláš, chléb (A: 01)
Oběd 2
Salát Waldorf s kuřecím masem, celozrnná bageta (řapíkaty celer, jablko, niva, ořechy, jogurt, cibule) (A: 07,08,09)
Pondělí 28.4.2025
Polévka
Pohanková (A: 01,09)
Oběd 1
Chilli con carne, chléb (A: 01,09)
Oběd 2
Zapečené těstoviny se sýrem, slaninou a zeleninou (A: 01,07)
Úterý 29.4.2025
Polévka
Hovězí vývar s nudlemi a masem (A: 01,09)
Oběd 1
Boloňské špagety se sýrem (A: 01,07)
Oběd 2
Kuřecí stehno v BBQ omáčce, šťouchané brambory s jarní cibulkou (A: 01)
Středa 30.4.2025
Polévka
Rajská s těstovinou (A: 01)
Oběd 1
Smažený Holandský řízek, vařené brambory, salátový bar (A: 01,03,07)
Oběd 2
Čočkový salát se zeleninou a balkánským sýrem (A: 07)
Čtvrtek 1.5.2025
STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Pátek 2.5.2025
ŘEDITELSKÉ VOLNO – VAŘÍ SE PRO ŠKOLKU
Pondělí 5.5.2025
Polévka
Cibulová s bramborem (A: 01,09)
Oběd 1
Zadělávaný hrášek, vejce, vařené brambory (A: 01,03,07)
Oběd 2
Obalovaná smažená ryba, salát, dip (A: 01,07)
Úterý 6.5.2025
Polévka
Zeleninový vývar s těstovinou (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřová kotleta na Ratatouille zelenině, vařené brambory (A: 09)
Oběd 2
Labužnické kuře(smetana,cibule,žampiony), pilaf (bulgur se zeleninou) (A:01,07)
Středa 7.5.2025
Polévka
Gulášová (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí soté s kukuřicí, dušená rýže (A: 01,07)
Oběd 2
Hermelín zapečený s bylinkami v listovém těstě, zeleninový salát (A: 01,03,07)
Čtvrtek 8.5.2025
STÁTNÍ SVÁTEK – NEVAŘÍ SE
Pátek 9.5.2025
ŘEDITELSKÉ VOLNO – VAŘÍ SE JEN PRO ŠKOLKU
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.