Jídelní lístek

Pondělí 15.9.2025
Polévka
Jáhlová se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Rybí filé na másle a bylinkách, vařené brambory, ovoce (A: 01,04,07)
Oběd 2
Dýňové kari s cizrnou, dušená rýže, ovoce (A: 01,07,09)

Úterý 16.9.2025
Polévka
Hrstková (A: 01,09)
Oběd 1
Barevné maso, dušená rýže (A: 01)
Oběd 2
Chalupářské šišky s uzeným masem, vařené brambory, zeleninový salát (A: 01,03,07)

Středa 17.9.2025
Polévka
Bramboračka (A: 01,09)
Oběd 1
Makový závin, kompot (A: 01,03,07)
Oběd 2
Bramborové noky se špenátem, smetanou a kuřecím masem (A: 01,07)

Čtvrtek 18.9.2025
Polévka
Polévka z hlávkového zelí a kořenové zeleniny (A: 01,09)
Oběd 1
Indické rizoto s mletým masem, luštěninou a sýrem (A: 01,07,09)
Oběd 2
Zapečená brokolice s bramborem a smetanou (A: 01,03,07)

Pátek 19.9.2025
Polévka
Selská (A: 01,09)
Oběd 1
Kuře na paprice, těstovina (A: 01,07)
Oběd 2
Řecký salát s řeckým sýrem a olivy, pečivo (A: 01,07)

Pondělí 22.9.2025
Polévka
Krupicová s vejci (A: 01,03,09)
Oběd 1
Hrachová kaše, párek, chléb, ovoce (A: 01)
Oběd 2
Těstovinový salát s lososem a zeleninou, medovo-hořčičný dresing, ovoce (A: 01,04,07,09)

Úterý 23.9.2025
Polévka
Rumfordská polévka (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí na Ajvaru, tarhoňa, salátový bar (A: 01)
Oběd 2
Jogurtové šišky s ovocem a zakysanou smetanou (A: 01,07)

Středa 24.9.2025
Polévka
Gulášová (A: 01)
Oběd 1
Hovězí kostky na zelenině, vařené brambory (A: 09,10)
Oběd 2
Horňácké brambory, kyselý okurek (uz.maso, brambory, zelí, smetana) (A: 01,07)

Čtvrtek 25.9.2025
Polévka
Cibulová s bramborem (A: 09)
Oběd 1
Znojemská vepřová pečeně, dušená rýže (A: 01)
Oběd 2
Kuřecí paličky v BBQ omáčce, vařené brambory s jarní cibulkou (A: 01,10)

Pátek 26.9.2025
Polévka
Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi (A: 01,09)
Oběd 1
Ražničí na plech, vařené brambory, dip (A: 01,07)
Oběd 2
Chicci (br.nočky) s dýní, růžičkovou kapustou a slaninou, parmezán (A: 01,07,09)

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Značení alergenu je pouze informační požadavek.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.