Jídelní lístek

Pondělí 7. 9. 2020
Polévka
Kapustová (A: 01,51)
Oběd 1
Rybí filé na másle, Bramborová kaše (A: 01,03,04,07,51)

Úterý 8. 9. 2020
Polévka
Zeleninová s vejci (A: 03,07)
Oběd 1
Boloňské špagety se sýrem (A: 01,01a,07,12)

Středa 9. 9. 2020
Polévka
Fazolová (A: 01,51)
Oběd 1 Domácí buchty (A: 01,01a,03,07,51)

Čtvrtek 10. 9. 2020
Polévka
Hovězí s rýží a hráškem (A: 06,09)
Oběd 1
Čočka na kyselo, Vejce vařené, Okurka sterilovaná, Chléb (A: 01,03,51)

Pátek 11. 9. 2020
Polévka
Květáková (A: 01,03,07,51)
Oběd 1
Vepřové výpečky, dušené zelí, Bramborový knedlík (A: 01,03,51)

Pondělí 14. 9. 2020
Polévka
Kulajda (A: 03,06,07,09,57)
Oběd 1
Zeleninové rizoto z bulguru, sýr (A: 07)
Oběd 2
Vepřové v mrkvi, Brambory (A: 01,07,51)

Úterý 15. 9. 2020
Polévka
Cibulová (A: 01,51)
Oběd 1
Rybí filé po Japonsku, Bramborová kaše (A: 04,07)
Oběd 2
Těstovinový salát s tuňákem (A: 01,03,04,07,09)

Středa 16. 9. 2020
Polévka
Maďarská rybí polévka (A: 01,04,51)
Oběd 1
Kaše krupicová sypaná kakaem (A: 01,01a,07,51)
Oběd 2
Hovězí po stroganovsku, Rýže dušená (A: 01,07,10,51)

Čtvrtek 17. 9. 2020
Polévka
Česneková s krupicí a vejci (A: 03)
Oběd 1
Mexická pánev, Chléb (A: 01)
Oběd 2
Kuřecí stehno na jablkách, opékané brambory (A: 01,51)

Pátek 18. 9. 2020
Polévka
Žampionová krémová (A: 01,03,51)
Oběd 1
Rajská omáčka, sekaná, těstoviny (A: 01,03,06,07,09,57)
Oběd 2
Masová směs, Rýže dušená

Pondělí 21. 9. 2020
Polévka
Polévka rajská s těstovinou (A: 01,03,51)
Oběd 1
Testoviny po italsku, sýr (A: 01,01a,07,51)
Oběd 2
Šopský salát, Pečivo (A: 01,07)

Úterý 22. 9. 2020
Polévka
Polévka kroupová se zeleninou (A: 01,53)
Oběd 1
Bramborový guláš s uzeninou a fazolemi, Chléb (A: 01,06,51)
Oběd 2
Bramborové halušky se zelím a anglickou slaninou (A: 01,51)

Středa 23. 9. 2020
Polévka
Luštěninová polévka (A: 09)
Oběd 1
Tác s ovocem (A: 01,01a,03,07,51)
Oběd 2
Kuřecí stehno pečené na zelenině, Brambory

Čtvrtek 24. 9. 2020
Polévka
Polévka celerová (A: 01,07,09,51)
Oběd 1
Rybí karbanátek se sýrem, Bramborová kaše (A: 01,03,04,07,51)
Oběd 2
Kuřecí prsa ve špenátu, Špagety (A: 01,03)

Pátek 25. 9. 2020
Polévka
Bramborová polévka se zeleninou (A: 01,01d,54)
Oběd 1
Hovězí znojemská, Rýže dušená (A: 01,51)
Oběd 2
Kaše rýžová s grankem (A: 07)

Pondělí 28. 9. 2020
STÁTNÍ SVÁTEK, NEVAŘÍME

Úterý 29. 9. 2020
Polévka
Jarní zeleninová polévka s jáhlami (A: 01,01g,07,09,51,57)
Oběd 1
Rybí filé pečené ve vaječné omeletě, Bramborová kaše (A: 01,03,04,07,51)
Oběd 2
Zapečená brokolice s bramborem (A: 01,06,07)

Středa 30. 9. 2020
Polévka
Polévka gulášová (A: 01,51)
Oběd 1
Žemlovka s jablky (A: 01,03,07)
Oběd 2
Krůtí prsa po dalmatinsku, Brambory

Čtvrtek 1. 10. 2020
Polévka
Polévka kmínová s kapáním (A: 01,01a,03,07,09,51)
Oběd 1
Čočka po srbsku, Opečený špekácek, Pecivo (A: 01,06,07,51)
Oběd 2
Vepřová játra kantonská, Rýže dušená (A: 01,06,09,51)

Pátek 2. 10. 2020
Polévka
Hráškový krém (A: 01,07,51)
Oběd 1
Segedínský guláš, Houskové knedlíky (A: 01,01a,03,07,51)
Oběd 2
Francouzské brambory (A: 03,07)

Pondělí 5. 10. 2020
Polévka
Brokolicová (A: 01,07,51)
Oběd 1
Rybí prsty, Bramborová kaše (A: 01,03,04,07,51)
Oběd 2
Těstovinový salát s kuřecím masem (A: 01,03,06,07,09)

Úterý 6. 10. 2020
Polévka
Polévka zeleninová s bramborem (A: 01,07,09,51)
Oběd 1
Hrachová kaše, Opečený špekáček, Okurka sterilovaná, Chléb (A:01,06,51)
Oběd 2
Rybí filé na česneku, Brambory (A: 04)

Středa 7. 10. 2020
Polévka
Jemná polévka s hráškem, kukuřicí a bramborovými nočky VAŘÍ DR.OETKER (A: 01,07,51)
Oběd 1
Honzovy buchty s tvarohem, VAŘÍ DR. OETKER (A: 01,01a,03,07,51)
Oběd 2
Paprokové lusky zapečené s bulgurem a rajčaty sypané sýrem, VAŘÍ DR.OETKER (A: 01,01g,51)

Čtvrtek 8. 10. 2020
Polévka
Polévka hovězí s těstovinami (A: 01,03,06,09)
Oběd 1
Špagety po italsku se sýrem (A: 01,01a,07)
Oběd 2
Květák zapečený s bramborem, kuřecím masem a kukuřicí (A: 01,03,07,51)

Pátek 9. 10. 2020
Polévka
Polévka bramborová (A: 01,09,51)
Oběd 1
Vepřové na paprice, Houskové knedlíky (A: 01,01a,03,07,51)
Oběd 2
Bulgurové rizoto s kuřecím masem a sýrem (A: 01,01g,07,09,51)

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Značení alergenu je pouze informační požadavek.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.