Jídelní lístek

Pondělí 28.11.2022
Polévka
Jáhlová se zeleninou (A: 01,09)
Oběd 1
Chilli con carne, pečivo, ovoce (A: 01)
Oběd 2
Kuřecí roláda, bramborová kaše, ovoce (A: 07)

Úterý 29.11.2022
Polévka
Čočková s kapáním (A: 01,03,09)
Oběd 1
Tondovo kuře (kořenová zelenina, protlak), vařené brambory
OBĚD Č.2 ZRUŠEN!

Středa 30.11.2022
Polévka
Kulajda (A: 01,03,07)
Oběd 1
Smažené vdolky s povidly a tvarohem, kompot (A: 01,03,07)
Oběd 2
Vepřový tokáň, dušená rýže, kompot (A: 01)

Čtvrtek 1.12.2022
Polévka
Vývar s těstovinou (A: 01,09)
Oběd 1
Halušky se zelím a slaninou, moučník (A: 01,03,07)
Oběd 2
Čevabčiči, vařené brambory, dip, moučník (A: 01,07)

Pátek 2.12.2022
Polévka
Selská s nudlemi (A: 01,09)
Oběd 1
Dušený špenát, výpečky, vařené brambory (A: 01,03)
Oběd 2
Kroupový pilaf (A: 01)

Pondělí 5.12.2022
Polévka
Zeleninový vývar s pohankou (A: 01,09)
Oběd 1
Čočka po Srbsku, chléb, ovoce (A: 01,09)
Oběd 2
Rýžová kaše s kakaem, ovoce (A: 01,07)

Úterý 6.12.2022
Polévka
Krémová brokolicová s krutony (A: 01,07)
Oběd 1
Kuřecí soté, dušená rýže (A: 07)
Oběd 2
Medová kotleta, vařené brambory (A: 01)

Středa 7.12.2022
Polévka
Fazolová (A: 01,09)
Oběd 1
Boloňské špagety se sýrem (A: 01,07)
Oběd 2
Sojové katbenátky, vařené brambory, dip (A: 01,03,06,07)

Čtvrtek 8.12.2022
Polévka
Rajská polévka s těstovinovou rýží (A: 01,09)
Oběd 1
Přírodní kuřecí řízek, vařené brambory, zeleninový bar
Oběd 2
Starostovy játra(cibule,protlak), dušená rýže, zeleninový bar (A: 01)

Pátek 9.12.2022
Polévka
Krupicová s vejcem (A: 01,03)
Oběd 1
Hamburská vepřová kýta, knedlík (A: 01,03,07)
Oběd 2
Kuskusový salát s tuňákem, dresing (A: 01,04,07)

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Značení alergenu je pouze informační požadavek.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.