Jídelní lístek

Pondělí 6. 1. 2020
Polévka
Luštěninová polévka (A: 09)
Oběd 1
Rybí filé v zakysané smetaně se sýrem, Brambory (A: 04,07)
Oběd 2
Brokolicová poezie (A: 03,07)

Úterý 7. 1. 2020
Polévka
Bramborová polévka se zeleninou (A: 01,01d,54)
Oběd 1
Fazolový guláš, Chléb (A: 01,51)
Oběd 2
Kure na bylinkách, Bramborové špecle (A: 01,03,07)

Středa 8. 1. 2020
Polévka
Šumavská zelňačka (A: 01,03,51)
Oběd 1
Nudle s mákem (A: 01,07)
Oběd 2
Americká vepřová kotleta , Brambory (A: 01,10,51)

Čtvrtek 9. 1. 2020
Polévka
Polévka kapustová (A: 01,51)
Oběd 1
Boloňské těstoviny se sýrem (A: 01,01a,07,12)
Oběd 2
Zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou (A: 01,03,06,07)

Pátek 10. 1. 2020
Polévka
Fazolová polévka s kysaným zelím (A: 01,07,51)
Oběd 1
Vepřové výpečky, Špenát dušený, Bramborový knedlík (A: 01,03,06,07,12,51,57)
Oběd 2
Zapečené těstoviny s uzeninou (A: 01,03,06,07)

Pondělí 13. 1. 2020
Polévka Kapustová (A: 01,07,51)
Oběd 1
Ryba po provensálsku, Brambory (A: 04,07)
Oběd 2
Bulgur s Kuřecím masem a zeleninou (A: 01,01g,03,07,09,12,57)

Úterý 14. 1. 2020
Polévka
Polévka slepicí s nudlemi (A: 01,03,07,09)
Oběd 1
Čočka na smetaně, vejce, chléb (A: 01,01a,03,07,51)
Oběd 2
Kuře na medu a na tymiánu, Brambory (A: 06,57)

Středa 15. 1. 2020
Polévka
Polévka gulášová – Maďarská (A: 01,51)
Oběd 1
Dukátové buchtičky s krémem (A: 01,03,07,51)
Oběd 2
Krutí prsa na bazalce, Rýže dušená (A: 01)

Čtvrtek 16. 1. 2020
Polévka
Zeleninová polévka (A: 01,07,51)
Oběd 1
Čevapčiči, Bramborová kaše (A: 01,07,10,51)
Oběd 2
Těstovinový salát s tuňákem (A: 01,03,04,07,09)

Pátek 17. 1. 2020
Polévka
Polévka hrachová (A: 01,51)
Oběd 1
Debrecínský guláš, Houskové knedlíky (A: 01,01a,03,06,51)
Oběd 2
Lečo s vejci a uzeninou, Chléb (A: 01,03,06)

Pondělí 20. 1. 2020
Polévka
Polévka ragú s rýží (A: 01,07,09,51)
Oběd 1
Rybí filé na bylinkách, Bramborová kaše (A: 01,04,07,51)
Oběd 2
Zapečené těstoviny s uzeninou a se zelím (A: 01,03,06,07)

Úterý 21. 1. 2020
Polévka
Polévka zeleninová s vejci (A: 01,01d,03,07,09,51,54)
Oběd 1
Mexická pánev, Chléb (A: 01,07,51)
Oběd 2
Kuře na zelenině, Brambory (A: 07)

Středa 22. 1. 2020
Polévka
Polévka fazolová s párkem (A: 01,51)
Oběd 1
Kaše rýžová s kakaem (A: 07)
Oběd 2
Krutí prso na slanině, Bramborové špecle (A: 01,03)

Čtvrtek 23. 1. 2020
Polévka
Jáhlová polévka se zeleninou (A: 01,01g,09,57)
Oběd 1
Špagety po italsku se sýrem (A: 01,01a,07)
Oběd 2
Kuřecí soté s kukuřicí, Rýže dušená (A: 01,07,10,51)

Pátek 24. 1. 2020
Polévka
Vydatná rybí polévka (A: 04,06,09)
Oběd 1
Kuře na paprice, Houskové knedlíky (A: 01,01a,03,07,51)
Oběd 2
Krutí plátek na zelenině, Rýže dušená (A: 01,06,07)

Pondělí 27. 1. 2020
Polévka
Polévka hovězí s kapáním (A: 01,01a,03,06,07,09,51)
Oběd 1
Rybí filé na celeru a pórku, Brambory (A: 04,09)
Oběd 2
Kveták zapecený s bramborem a sýrem (A: 01,03,07,51)

Úterý 28. 1. 2020
Polévka
Maďarská rybí polévka (A: 01,04,51)
Oběd 1
Fazolový guláš s drůbežím masem, Chléb (A: 01,51)
Oběd 2
Kuře po Baskicku, Brambory (A: 01,06)

Středa 29. 1. 2020
Polévka
Krkonošská cibulačka (A: 07,09)
Oběd 1
Bramborové šišky s mákem (A: 01,01a,03,07,12,51)
Oběd 2
Masová směs, bramborové gnocchi (A: 01,07)

Čtvrtek 30. 1. 2020
Polévka
Kroupová polévka (A: 01,03,06,07,51,53,57)
Oběd 1
Těstoviny po Lotrinsku (A: 01,03,07)
Oběd 2
Řecký guláš z krůtího masa, Rýže dušená (A: 01,51)

Pátek 31. 1. 2020
POLOLETNÍ PRÁZDNINY – NEVAŘÍME

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Značení alergenu je pouze informační požadavek.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.