Pondělí 25.9.2023
Polévka
Polévka z červené čočky (A: 01,09)
Oběd 1
Koprová omáčka, vařené vejce, brambory (A: 01,03,07)
Oběd 2
Jogurtové šišky s perníkem (A: 01,03,07)
Úterý 26.9.2023
Polévka
Selská polévka (A: 01,09)
Oběd 1
Kovbojské fazole, chléb (A: 01,09)
Oběd 2
Drůbeží játra na cibulce, vařené brambory (A: 01)
Středa 27.9.2023
Polévka
Zeleninová s jáhly (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí soté s kukuřicí, dušená rýže, salátový bar (A: 01,07)
Oběd 2
Čevabčiči, vařené brambory, salátový bar (A: 01,03)
Čtvrtek 28.9.2023
STÁTNÍ SVÁTEK
NEVAŘÍ SE!
Pátek 29.9.2023
ŘEDITELSKÉ VOLNO
NEVAŘÍ SE!
Pondělí 2.10.2023
Polévka
Vývar s nudlemi (A: 01,09)
Oběd 1
Hrachová kaše, párek, chléb, ovoce (A: 01)
Oběd 2
Sojové lasagně, ovoce (A: 01,03,07,09)
Úterý 3.10.2023
Polévka
Květáková (A: 01,09)
Oběd 1
Kuřecí stehno po Staročesku( jablka, slanina, česnek), vařené brambory (A: 01)
Oběd 2
Hovězí Stroganov, dušená rýže (A: 01)
Středa 4.10.2023
Polévka
Kulajda (A: 01,07)
Oběd 1
Honzovy buchty s povidly (A: 01,03,07)
Oběd 2
Halušky se zelím a anglickou slaninou (A: 01,03)
Čtvrtek 5.10.2023
Polévka
Rybí se zeleninou (A: 04,09)
Oběd 1
Kuřecí maso se špenátem a smetanou, těstovina (A: 01,07)
Oběd 2
Smažený květak, vařené brambory (A: 01,03)
Pátek 6.10.2023
Polévka
Rajská polévka (A: 01,09)
Oběd 1
Znojemská vepřová pečeně, dušená rýže
Oběd 2
Kuřecí roláda, vařené brambory (A: 01,03,07)
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.
Značení alergenu je pouze informační požadavek.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.