Jídelní lístek

Pondělí 24. 1. 2022
Polévka
Polévka kmínová s vejcem (A: 01,03,09)
Oběd 1
Rybí filé pečené na másle, Bramborová kaše, ovoce (A: 01,04,07)
Oběd 2
Kuřecí soté s kukuřicí, Rýže dušená, ovoce (A: 01,07,10)

Úterý 25. 1. 2022
Polévka
Luštěninová polévka (A: 09)
Oběd 1
Bramborové halušky se zelím, anglickou slaninou a brynzou (A: 01,07)
Oběd 2
Kuřecí stehno pečené na jablkách, Brambory

Středa 26. 1. 2022
Polévka
Polévka zelná s klobásou (A: 01,06,07)
Oběd 1
Domácí buchty plněné povidly (A: 01,01a,03,07)
Oběd 2
Vepřové v mrkvi, Brambory (A: 01,07)

Čtvrtek 27. 1. 2022
Polévka
Polévka slepičí s nudlemi (A: 01,03,07,09)
Oběd 1
Boloňské špagety se sýrem (A: 01,01a,07,12)
Oběd 2
Zeleninové rizoto se sýrem (A: 07,09)

Pátek 28. 1. 2022
Polévka
Polévka masová krémová (A: 01,07,09)
Oběd 1
Hovězí znojemská, Rýže dušená (A: 01)
Oběd 2
Těstovinový salát se šunkou a sýrem (A: 01,03)

Pondělí 31. 1. 2022
Polévka
Polévka bramborová (A: 01,09)
Oběd 1
Kuře na medu, Rýže dušená, ovoce – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 9.B (A: 01)
Oběd 2
Bulgurové rizoto se zeleninou (A: 01,01f,07,09)

Úterý 1. 2. 2022
Polévka
Polévka zeleninová s těstovinou (A: 09)
Oběd 1
Chilli con carne, Chléb – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 5.B (A: 01)
Oběd 2
Medová kotleta, Brambory (A: 07)

Středa 2. 2. 2022
Polévka
Polévka z rybího filé s bramborem (A: 01,04,07)
Oběd 1
Táč s ovocem – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 7.B (A: 01,01a,03,07)
Oběd 2
Kuřecí prsa na bazalce, Brambory (A: 03,07)

Čtvrtek 3. 2. 2022
Polévka
Polévka rajská s těstovinou (A: 01,03)
Oběd 1
Vepřový guláš, Houskové knedlíky – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 6.A (A: 01,01a,03)
Oběd 2
Rybí karbanátek, Brambory (A: 01,03,04,07)

Pátek 4. 2. 2022
NEVAŘÍME ‑ POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Pondělí 7. 2. 2022
Polévka
Brokolicová (A: 01,07)
Oběd 1
Rybí filé na kmíně a slanině, Brambory, ovoce (A: 01,04,07)
Oběd 2
Těstovinový salát s kuřecím masem´, ovoce (A: 01,03,06,07,09)

Úterý 8. 2. 2022
Polévka
Polévka česneková (A: 03)
Oběd 1
Těstoviny po lotrinsku – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 7.C (A: 01,03,07)
Oběd 2
Brokolice zapečená s bramborem, květákem, kukuřicí a sýrem (A: 01,03,07)

Středa 9. 2. 2022
Polévka
Polévka gulášová (A: 01)
Oběd 1
Pizza se šunkou (A: 01,06,07)
Oběd 2
Kaše rýžová (A: 07)

Čtvrtek 10. 2. 2022
Polévka
Fazolová jarní polévka (A: 01,09)
Oběd 1
Vepřové maso na zelenině, Brambory (A: 06)
Oběd 2
Staropražské pečené kuře, Rýže dušená (A: 01,03,07,10)

Pátek 11. 2. 2022
Polévka
Jarní zeleninová polévka (A: 07)
Oběd 1
Smažený kuřecí řízek, Bramborová kaše, Okurka sterilovaná – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 8.B (A: 01,03,07)
Oběd 1
Kaše jáhlová s medem (A: 01,01f,07)

Pondělí 14. 2. 2022
Polévka
Luštěninová polévka (A: 09)
Oběd 1
Kuře na leču, Brambory (A: 07)
Oběd 2
Starostova vepřová játra, Rýže dušená (A: 01,06)

Úterý 15. 2. 2022
Polévka
Polévka vývar s játrovými knedlíčky (A: 01,03,09)
Oběd 1
Bramborové halušky s brynzou a slaninou – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 5.A (A: 01,07,12)
Oběd 2
Vepřové v kapustě, Brambory (A: 01)

Středa 16. 2. 2022
Polévka
Slovenská zelná polévka (A: 06,07)
Oběd 1
Ravioli s tvarohem a cukrem (A: 01,01a,03,05,07,08)
Oběd 2
Pečené kuře, Rýže dušená (A: 01,03,07,10)

Čtvrtek 17. 2. 2022
Polévka
Kuřecí polévka (A: 09)
Oběd 1
Hrachová kaše, uzené maso, Chléb (A: 01)
Oběd 2
Čevabčiči, Brambory (A: 01,10)

Pátek 18. 2. 2022
Polévka
Frankfurtská polévka zeleninová (A: 01,06,07,09)
Oběd 1
Svíčková na smetaně, Houskové knedlíky – PŘÁNÍ ŽÁKŮ 7.C (A: 01,01a,03,07,09)
Oběd 2
Těstovinový salát s tuňákem (A: 01,03,04,07,09)

EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobku, § 8 odstavec 10)

Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergen. složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud tak není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Alergie mohou vyvolat téměř všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Značení alergenu je pouze informační požadavek.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníku. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo jeho zákonný zástupce, uhlídat sám. Školní jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmu. Školní jídelna zajišťuje stravování dle (podle jednotlivých věkových kategorií) výživových norem a požadavku.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen – viz níže uvedený číselný seznam legislativně stanovených alergenu. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmu ve školní jídelně.